Бургас - топ бирена дестинация!

Шрифт: A A A
  отпечатай

През последните години Бургас се доказа като събирателна точка за професионални пивовари с акцент към детайлите и финните вкусови съчетания, както и любима дестинация за феновете на добрата бира!

 
На романтичната уличка „Милин камък“ в центъра на Бургас, можете да намерите Papa Beer , или както всички казват – Папата. През септември „папите“ Beer Bastards спечелиха наградите на престижния сайт RateBeer.com за най-добра българска пивоварна за 2020 година и най-добра българска бира за 2020 година. Преди месец те грабнаха среброто за най-добър вкус на World Beer Awards 2021 с БАСИ КЕФА IPA.
 
Само на една крачка от тях се помещава Пивоварната / The Brewery – една локация, която освен с уникалната бира, посреща гостите си с вкусна кухня, куизове, приятелско отношение и още много. Освен традиционните видове от бранда им „Veritas”, „Пивоварната“ произвежда и специални серии като зелената бира за Св. Патрик, както и най-актуалното им попълнение – пушен лагер „Златна есен“.

 

 Няма как да пропуснем емблематичната пивоварна Metalhead Brewery, сгушена в парк „Минерални бани“. Те варят своето майсторско пиво под звуците на любимите си метал и рок песни, на които са наименовани и видовете бира в асортимента им. През тази година те спечелиха бронза в категорията за най-добър етикет на World Beer Awards със "Space Lord". Това лято те организираха и домакинстваха Metalhead Beer Fest – част от Бирения уикенд в Бургас, в който 20 пивоварни от Балканите се срещнаха с феновете на качествената бира и хубавата музика.
 
Годината беше добра и за специалната билкова бира на Остров Света Анастасия „Биле“ , както и за най-новото попълнение - „Рибарско пиво“, създадено за новия туристически комплекс „Ченгене скеле“. Последната е в стил американски светъл ейл, като са използвани висококачествени немски сортове малц и два от най-популярните американски сортове хмел - Чинуук и Каскейд.

Последна промяна: 14:11, 11 November 2021