Хората от Дупките отново се събират на среща с хубава музика на 27 декември

Шрифт: A A A
  отпечатай

Заповядайте на Дупките на 27 декември, вторник, от 19 до 22.30 часа. На мястото ще има диджей, който ще пуска яка музика от 90-те. За удобство на участниците в срещата – стари приятели и съученици – ще бъдат поставени десетина бар маси от типа щъркел, около които отделни компании да се съберат и да поставят питиетата си. Ще има допълнителни кошове за отпадъци и мобилни тоалетни. На място ще можете да си закупите хубава наливна бира или чаша вино.

Идеята за събитието е на рок музиканта и графити артист Иван Янков – Естео. Срещата се осъществи успешно за първи път през 2019 г. После настъпи ковид ерата. Живот и здраве, сега предстои второ издание, което отново ще се проведе със съдействието на Община Бургас.

През 90-те години на миналия век до стария чинар на главната улица имаше музикален магазин. Това десетилетие беше силно за грънджа, инди рока, метъла, пост-пънка, ню уейва, генгста рапа, трип хопа… И заради музикалния магазин, от който си купуваха аудио касетки, бургаските младежи от това поколение започнаха да си правят срещите край него, на мястото, наречено „Дупките“. Единствено и само те. Предишните и сегашните поколения се срещат най-вече до Часовника.

Онези вече пораснали и прошарени младежи от Дупките се събират за среща на 27 декември. Много от тях ще се завърнат от чужбина специално по този повод. Много от тях ще доведат и собствените си деца.

Афтърпартито ще е в новия Хаштаг, който се премести от „Лазур“ на улица „Възраждане“ №6, близо до Часовника, с начало в 23 часа.

На срещата на хората от Дупките е добре дошъл всеки, който обича хубавата музика и в него е останала искра от духа на 90-те!


Последна промяна: 11:12, 22 December 2022