"Бургас и морето"

  отпечатай   Шрифт: A A A

1 Август21:00 часаЛетен театър Бургас

Вход: билети на касата в Драматичен театър "Адриана Будевска"; цена от 10 лева за място и 5 лева за правостоящи.

Националният конкурс за забавна песен "Бургас и морето" е организиран за първи път през 1973 г. под името "Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора" от оркестър Бургас в летния театър на града. След 13 издания за кратко той престава да съществува. Възстановен е през 1996 г. с името "Бургас и морето" от група "Горещ пясък" и оттогава се провежда всяка година.

Конкурсът е наследил традициите на "Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора", дал старт на много български композитори, автори на текстове и изпълнители, създал емблематични български забавни песни.

Днес конкурсът създава и разпространява български песни, развива творческия потенциал в областта на музикалното изкуство, подкрепя композитори, поети, изпълнители и развива българската музикална култура. Събитието се провежда всяка година през първата седмица на август под патронажа на кмета на Община Бургас.

 

На 2 августот 21.00 часа ще се проведе концертът по случай 70 юбилей на Стефан Диомов - "Хайде заедно", отново на сцената на Летен театър Бургас.

Вход: билети на касата в Драматичен театър "Адриана Будевска"

КОГА

От :
До :

Къде

"Бургас и морето"
Координати : 42.49845886, 27.48245239
"Бургас и морето"

Повече информация

Pin it

Още подобни